Varen op het IJsselmeer

door stanleyb23 ()

Het IJsselmeer is een van de aantrekkelijke vaargebieden die Nederland rijk is en het trekt dan ook veel waterliefhebbers aan, variërend van surfers tot zeilers.

 

 

Varen op het IJsselmeer is een bijzondere ervaring en er kan een hele dag genoten worden van de natuur en het water, zonder dat er een moment van verveling zal optreden. Voor het varen op het IJsselmeer worden er in de omgeving volop mogelijkheden geboden en meer informatie hierover kunt u hier vinden. Deze mogelijkheden kunnen overigens variëren van het huren van verschillende boten, tot het gebruik maken van volledig verzorgde arrangementen voor feesten, bedrijfsuitjes of voor een grote vriendengroep.

Zeilen op het IJsselmeer
Voor het varen op het IJsselmeer kan er gebruik worden gemaakt van verschillende soorten boten. Op het IJsselmeer is het zeilen op een zeilboot een van de favoriete manieren van varen. Er zijn dan ook meerdere verhuurbedrijven rond het IJsselmeer die zeilboten verhuren aan kleine tot grote groepen. Er kan voor gekozen worden om zelf een dag of meerdere dagen een zeilboot te huren en zelf te gaan zeilen, maar er zijn ook leuke arrangementen waarbij er gevaren wordt op de zeilboot met een ervaren schipper aan boord, die de gewenste koers zal varen. Voorbeelden van dergelijke zeilarrangementen op het IJsselmeer zijn:
• Een halve dag, avond of een hele dag zeilen, met of zonder verzorging van drankjes en hapjes.
• Een Caribische zeiltocht, Piratenarrangement of lounge zeiltocht.
• Het varen van een rondje IJmuiden.
• Partyschip voor het vieren van een feest aan boord ter gelegenheid van bijvoorbeeld een huwelijk, bedrijfsfeest of andere feestelijke gelegenheden.

Rondvaart op het IJsselmeer
Vanuit verschillende locaties zoals Enkhuizen, is het mogelijk om een rondvaart te maken over het IJsselmeer. Een rondvaart over het IJsselmeer kan vaak gereserveerd worden vanaf een minimaal aantal personen tot een maximaal aantal personen. Een rondvaart met een beperkt gezelschap tot maximaal 12 personen, is bijvoorbeeld mogelijk met het schip Deo-Annuente. Er kan voor gekozen worden om van het varen een dagtocht te maken, waarbij er ook met wensen en voorkeuren rekening kan worden gehouden. Er zijn meerdere rederijen die voor een variërend aantal personen rondvaarten kunnen verzorgen op het IJsselmeer.

Verhuurbedrijf zoeken
Bij het zoeken naar een verhuurbedrijf om te kunnen varen op het IJsselmeer, kan er rekening worden gehouden met het aantal personen en de voorkeur voor het type boot, de voorkeur voor een bepaald type arrangement en de prijzen. De verhuurbedrijven die boten beschikbaar hebben om over het IJsselmeer te varen, beschikken nagenoeg allemaal over een eigen website. Op de website kan direct een indruk verkregen worden van de mogelijkheden die er worden geboden.